ABN AMRO Circular economy award nominatie

door jul 1, 2020Uncategorized0 Reacties

Trots! Ecomunitypark is genomineerd voor de ABN AMRO Circular Economy Award in de categorie ‘beste circulaire werklocatie’. Een vakjury zal drie finalisten selecteren waarna zowel publiek als jury via een stemming de winnaars bekend zullen maken in september. 

Juryvoorzitter Cees-Jan Pen (Fontys Hogescholen): ‘Circulaire gebiedsontwikkeling leeft, ontstijgt het beeld van een niche volledig, wordt steeds breder gedragen door ondernemend Nederland en gaat om nieuwe verdien- en businessmodellen. De jury gaat tijdens de nadere selectie nadrukkelijk in op het daadwerkelijk in gang zetten van de noodzakelijke cultuurverandering die behoort bij meer circulair denken. Tevens zien we een duidelijke omslag naar meer focus op waardevermeerdering en het verduurzamen van bestaande locaties.’

De vakjury en het publiek zullen de genomineerden beoordelen op basis van vooraf vastgestelde criteria voor de onderwerpen: circulariteit in visie, circulariteit in organisatie, resultaat, interactie met de omgeving, shared facilities, energie, materialen, afval, biodiversiteit en welbevinden en gezondheid.

Meer lezen? Check de site van BT Magazine, het vakblad voor iedereen die zich bezighoudt met regionale innovatiekracht en vestigingsklimaat.