Het kloppend hart van het Ecomunitypark. Biosintrum is dé ontmoetingsplek voor onderwijs, bedrijfsleven en overheid op het gebied van de biobased economy. Bio refereert naar biobased economy en Sintrum betekent centrum. Letterlijk een centrum: een gebouw centraal in de noordelijke provinciën. Maar ook figuurlijk een centrum: het hart van een community waar alles rond biobased economy bij elkaar komt en samenwerking en innovatie plaatsvindt.

Voorbeelden van concrete projecten waarbij onderwijs, ondernemers en overheid intensief zullen samenwerken in het Biosintrum zijn biobased composieten, plastic tassen en koffiebekers, voedselbossen, duurzame interieurs, kenniscentrum bodem en een biobased brug.

Het Biosintrum wordt een van de meest duurzame en innovatieve gebouwen van Europa. De faciliteiten die het Biosintrum biedt, zijn onder andere een congreszaal, kantoren, studieplekken, vergaderruimtes, een collegezaal, flexwerkplekken en een laboratorium. Start van de bouw is in december 2017. Meer info over de bouw en projecten op www.biosintrum.nl 

 

Meer weten over onze projecten?
Alle projecten
Meer weten over BREEAM Certificaat
Internationaal Duurzaamheidscertificaat
Bekijk project
Meer weten over BeStart: voor cleantech startups
Katalysator van Cleantech Startups
Bekijk project
Meer weten over Biodiversiteit vergroten
Ruimtelijke kwaliteit en nuttige insecten
Bekijk project