Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bezoeken Ecomunitypark

door sep 17, 2020Duurzaam, Ecomunitypark, Economie0 Reacties

Het koninklijk paar bracht een streekbezoek aan Zuidoost-Fryslân, dat in het teken staat van de toekomst van de provincie. De nadruk van het bezoek lag op duurzaamheid, de landbouwsector en de Fryske taal en cultuur. Wij zijn dan ook trots dat we Koning William-Alexander en Koningin Maxima mochten ontvangen op het Ecomunitypark.

Rondleiding Ecomunitypark

De eerste stop was bij EcoStyle, één van gevestigde bedrijven op onze duurzame bedrijventerrein. Jeanine de Vries-Zwart, directeur van Ecostyle, gaf een rondleiding en vertelde over Ecostyle, het Ecomunitypark en het Biosintrum. Ook Anne Jan Zwart was daarbij aanwezig, directeur Ecomunitypark en voormalig directeur van Ecostyle.

Duurzaam ondernemen en kennisuitwisseling

De regio Zuidoost-Fryslân heeft te maken met ontwikkelingen als krimp, vergrijzing en klimaatverandering. Ook het Ecomunitypark zet zich in om toekomstperspectief te verbeteren en een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit.

Bent u benieuwd wat wij voor onze gemeenschap willen betekenen? Er volgt een uitgebreide blog over deze ontwikkeling in relatie tot het Koninklijk bezoek.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen vandaag een streekbezoek aan Zuidoost-Friesland.

Geplaatst door Koning Willem-Alexander op Donderdag 17 september 2020

Met dank aan Piet Bosma en Niek van der Oord voor de fotografie.